Antoni Bennasar Arbós, neix a Inca el 1 de Juny de l’any 1963. Es llicència en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona el 1.988. Cursa la residencia al Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Dr. Eduardo Jordà a l’Hospital Universitari de Son Dureta, acaba al l’any 1995. Des de llavores ha treballat en l’àmbit de la medicina pública i privada. Des de 2.007 es Cap de Servei de Traumatologia del Hospital Comarcal d’Inca. Lligat des de la carrera a les Joventuts Mèdiques de Catalunya i Balears va ser l’impulsor de la creació de la Joventut Mèdica Balear, secció que es va inaugurar a Palma l’any 1.988 contant amb la presència del Dr. Marius Foz.
A l’any 1.994 comença la seva participació activa en el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears ocupant la Vocalia de Metges Joves. Ha ocupat diferents càrrecs, Vocalia de Metges d’Hospital, de Medicina Extrahospitalaria, Vicepresidència, acabant assolint la Presidència del Col·legi l’any 2.010 que perllongà per 4 anys més l’any 2.014, fins l’any 2.018. Des de l’any 2.020 ocupa la Direcció Executiva de la Fundació Patronat Científic del propi COMIB. Ha estat President de la Associació Balear de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia ABCOT (2.011-2.013). Membre de la Comissió Nacional de l’especialitat de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica (2.012-2.016). Organitzador de cursos i congressos de l’especialitat. Es, actualment, Vocal Nacional de la Sociedad Española de Traumatologia del Deporte SETRADE i Colegiado de Honor Nacional amb medalla d’Argent de la Organización Médica Colegial.
(ABA)
Neix a Mont-roig del Camp (província de Tarragona) el 10 de setembre de 1944. Estudia la ensenyança primària al mateix poble i la secundaria a l’ Institut Gaudí de Reus. El 1961 es trasllada a Barcelona per a seguir estudis de Medicina a la Facultat de Medicina de la Universitat Central. Finalitza la carrera el 1967 amb un excel·lent a l’Examen de Grau de Llicenciatura. Durant l’ any següent cursa les assignatures de doctorat. L’ any 1969 s’ incorpora al Servei de Cirurgia Ortopèdica de l’ Hospital del Sagrat Cor de Barcelona que dirigeix el Dr Angel Santos Palazzi Duarte ( 1909-1993), on hi roman fins l’ any 1975. L’ any 1971, li concedeixen una beca per a visitar “ l’ Istituto di clínica ortopédica di Padova” que dirigeix el professor Calogero Casuccio (1909, Villaga di Vicenza- 2003, Pieve di Cadore, Itàlia). Participo en les activitats diàries del servei a consultes externes, quiròfan, sala d’ urgències i d’ hospitalització
Estades a Davos i a l’ Hospital Insel de Berna, Suïssa amb el professor Maurice Müller (1918, Biel-2009, Berna, Suïssa) especialment amb la finalitat d aprendre les tècniques AO de l’ osteosíntesi
L’ any 1985 guanyo una beca de l’ AO Internacional per a assistir com a metge adscrit a l’ hospital Felix Platter de Basilea, amb el professor Erwin Morscher (1930-2003, Basilea, Suïssa).
Estada a Viena amb el professor Karl Zweymuller (1941-2009, Viena, Àustria), en el Orthopaedic clinic of the University of Viena; amb el professor Spottorno a Varigotti (Itàlia); estada a l’ Hospital Enry Mondor (Paris) amb el professor Philippe Hernigou; amb el professor Freeman a Londres; amb el professor Wagner a Nuremberg
Durant aquest període obté el Títols Oficials en les especialitats de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1971) i Rehabilitació (1979). Paral·lelament treballa privadament a la Seguretat Social, a la Clínica La Aliança i en diverses Mútues d’ accidents de treball i de trànsit. L’ any 1975 es trasllada a Palma de Mallorca després de d’ obtenir una plaça de metge adjunt en el recent creat Servei de TCO dirigit pel Dr Eduard Jordà Lopez. L’ any 1986 es transferit a l’Hospital de Sant Joan de Deu en comissió de serveis i l’ any 1995 entra a formar part del personal laboral d’ aquest centre. El 2001 passo a ser Responsable i Cap de l’ Equip de TCO del H. Sant Joan de Deu fins la meva jubilació el 2011. L’ any 2018 llegeixo la meva Tesi doctoral a la Universitat de les Illes Balears
Altrament exerceixo la medicina privada en diverses entitats : Centre Mater Misericordiae, Mutua Universal i el meu gabinet i despatx privat fins el 2014 , any en que deixo la medicina clínica i oriento els meus interessos devers la Historia de la medicina i altres iniciatives acadèmiques
Membre de les societats SECOT, ABCOT i SECCA. President de la ABCOT durant el periode2009-2011 ,Membre del IUNICS
J.B.R.
Manuel Herrera Savall. Neix (nascut) a Barcelona al 1942. Estudis batxillerat als Escolapis Col·legi Nostra Senyora Escoles Pies de Barcelona. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB al 1966. Doctor Medicina al 1993 per la UAB amb la Tesi : Utilitat de la Tomografia Computarizada en las diversas patologías que afectan al niño. “Experiencia i resultados de 2000 exploraciones sucesivas realizadas en las Illes Balears” al 1993. Títol Supervisor Radiodiagnòstic expedit per CIEMAT (Centro de Investigaciones Energéticas Medioambientales y Tecnológicas al 1991. Llicenciat en Història (UIB) al 2014.
Estudis Escola Professional Pediatria UB ( Prof. Cruz Hernández) als anys 1967-1968). Especialista Radioelectrologia- Radiodiagnòstic expedit al 1973. Des de 1969 al 1983 successivament Resident, Metge adjunt i Cap de Secció de Radiologia Infantil al Hospital Matern-Infantil Vall d’Hebron de Barcelona ( Cap de Pediatria: Àngel Ballabriga Aguado i Caps de Radiologia Infantil: Antonio Domènech Clarós i Xavier Lucaya Layret). Cap de Secció Radiodiagnòstic al Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona durant 1984-1985. Cap de Secció HSD (Hospital Son Dureta ) de Palma, adscrit al Hospital Matern Infantil, des de 1986 al 2007 (Cap Servei Julio Marcos). Metge encarregat de diverses classes pràctiques de Doctorat i alumnes Escoles Professionals Pediatria i Cirurgia Pediàtrica del Hospital M.I. Vall d’Hebron i al Servei Pediatria de Son Dureta . Vicesecretari i President de l’Associació de Radiologia, Electrologia i Medicina Nuclear de ACM i delegat regional de la SERAM (Sociedad Española de Radiologia Medica) de 1979 a 1982. Fou dels fundadors i President de la SERPE (Sociedad de Radiología Pediátrica Española) al 2005-2007. Coordinador del 10è curs de la SERPE a Palma AL 2007. Professor de classes pràctiques de l’Escola Professional de Tècnics de Radiodiagnòstic per la Imatge del Institut J. Llompart de Palma del 2001 al 2011. Va rebre el premi Soci de Honor de la APE (Asociación Española de Pediatria) al 2014
Teo Cabanes Martín
Nacido 23 de noviembre de 1951 en Barcelona. Licenciado en Medicina y Cirugía por la Facultad de Medicina de la Universidad de Salamanca 1979. Especialista en Medicina de la Educación Física y el Deporte por la Facultad de Medicina de la Universidad de Barcelona 1991. Doctor por la Universidad de las Palmas de Gran Canarias 2006. Coordinador del Servicio de Medicina del Deporte del Consell de Mallorca desde 1998 a 2017. Médico de la Federación Española de Ciclismo, habiendo participado en quince mundiales y dos Olimpiadas (Seúl 1998 y Barcelona 1992). Médico del equipo de Voleibol Son Amar, Drac Palma, Pórtol. Can Ventura y ahora Urbia Energia de la Super liga desde 1999.
Expresidente y fundador de la Asociación Balear de Especialistas en Medicina de la Educación Física y el Deporte ABEME. Exsecretario y fundador de la Federación Española de Medicina del Deporte FEMEDE. 1985. Miembro de la Junta de Gobierno del Colegio Oficial de Médicos de las Islas Baleares. 2010. Vocal Regional de los médicos de las Administraciones Públicas del Colegio Oficial de Médicos de las Islas Baleares desde 2010-2018. Vocal Regional de los médicos jubilados desde junio 2018. Agente oficial antidopaje de la Agencia Española de protección de la Salud (APSAD).
Publicación de quince libros de Medicina del Deporte. Colaboraciones en programas de radio y televisión local, así como revistas de ámbito local y nacional de la Medicina del Deporte. Ponente y asistente en múltiples Congresos, jornadas y cursos nacionales e internacionales.
Joan March Noguera. Doctor en Farmàcia de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears i de l’Institut d’Estudis Menorquins.
(J.M.N)
Miquel Àngel Limón Pons
Nat a Alaior (Menorca, 1957), llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1980), i doctor en Periodisme per la Complutense de Madrid (2013). Membre numerari de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) des de 2001, organisme de recerca en el si del qual ha ocupat la presidència del seu Consell Científic (2017-2020). També és membre corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears (2003), en reconeixement a un seguit d’estudis sobre metges i història de la Medicina a l’illa de Menorca. Des de la fundació, és professor de la Universitat Oberta de Majors de Menorca (UOM); i també ha actuat com a professor associat de la Universitat de les Illes Balears (Extensió de Menorca), centre docent en el qual ha impartit una assignatura relativa a la Teoria del Patrimoni, les Arts aplicada a Menorca i els itineraris culturals i naturals.
És autor de 10 llibres (a més d’altres dos en curs d’edició ara mateix) i 25 monografies d’història i cultura de Menorca. Ha pronunciat 94 conferències, també relacionades amb matèries de cultura menorquina, en llocs tan diversos com Menorca, Barcelona, Palma, Buenos Aires, Girona o Prada de Conflent. Compte amb una extensa participació en congressos, seminaris i jornades d’estudi.
La vocació intel·lectual pel món de la cultura l’ha portat a estar vinculat, a vegades com a directiu i a vegades com a simple soci, a les principals entitats culturals de l’illa: Ateneu de Maó (on ha estat vicepresident primer sis anys), Cercle Artístic de Ciutadella, Obra Cultural de Menorca, Fundació de l’Enciclopèdia de Menorca), Centre d’Estudis Locals del Fòrum Tercer Mil·lenni d’Alaior, Fundació Rubió i Tudurí Andrómaco, o l’Associació d’Amics de l’Arxiduc Lluís Salvador, de Palma, entre d’altres.
Antonio Ruiz de Azúa Mercadal, nascut a Barcelona el 7 de juliol de 1955. És llicenciat en Ciències Biològiques (1980) per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Medicina i Cirurgia (1983) per la mateixa Universitat També és metge puericultor diplomat per l’Escola Nacional de Puericultura del Ministeri de Sanitat i Consum (1986) i diplomat en Geriatria per la Societat Catalano-Balear de Geriatria i Gerontologia (1988).
Des del 1985 exerceix la medicina general, ortopèdica i manual a Barcelona. El 1987 va exercir com a metge de medicina general a l’ambulatori de Sant Andreu de Barcelona (Institut Català de la Salut). Del 1987 al 1996 va treballar com a metge assessor a PUZZLE S. A., agència de publicitat especialitzada en la indústria farmacèutica. Del 1990 al 2000 va formar part del servei d’urgències i tractament d’accidents laborals de Reddis Unió Mutual a Barcelona. I des del 2011 és revisor i autor d’articles de divulgació sanitària al grup editorial RBA.
Del 2004 al 2007 ha estat membre del Grup Barcelona de Medicina Ortopèdica i Manual (GBMOIM), col·laborant com a professor al programa de formació mèdica contínua que es va desenvolupar a diverses ciutats espanyoles. L’any 2008 va impartir a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona el curs “Bases neurofisiològiques del moviment”. Del 2004 al 2007 va formar part del professorat de la Diplomatura de “Peritatge Grafopsicològic, Grafoanàlisis i Tests Projectius Gràfics” de la Universitat Autònoma de Barcelona.
A més d’escriure articles de divulgació sanitària a revistes del grup editorial RBA i a diverses d’estrangeres sobre psicologia de l’escriptura i neurologia, des del 2017 col·labora al diari Menorca amb articles d’història local. Actualment, treballa a la redacció del “Diccionari biogràfic de sanitaris menorquins: De l’Edat Mitjana a la Guerra Civil Espanyola”.
Responsable de comunicació del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears.